Kahta Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kahta Ziraat Odası > Haberler > ÇİFTÇİLERE GÜBRE VE GÜBRELEME EĞİTİMİ VERİLDİ

ÇİFTÇİLERE GÜBRE VE GÜBRELEME EĞİTİMİ VERİLDİ

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı Çok Amaçlı Eğitim Salonunda Çiftçilere Eğitim Verildi.

Kahta ziraat odası başkanlığı, Kahta Tarım Kredi Kooperatifi ve Şanlıurfa GÜBRETAŞ Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa Kahta Ziraat Odası Çok Amaçlı Eğitim Salonunda çiftçilerimize yönelik ‘’gübre ve gübreleme’’ konusunda eğitim verildi.

 

Yapılan eğitime GÜBRETAŞ Bölge Müdürlüğünden  Ürün Teknik Destek Uzmanı  Sayın Adnan YURUM, Siverek Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Salih  ALICI, Kahta Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Sayın Vahdet Tekin KALAY,  Akıncılar Kırsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sayın İhsan KAYA, Kahta Ziraat Odası Başkanı Sayın Fatin Rüştü Zorlu TURANLI ,Oda meclis yönetimi ve değerli çiftçilerimiz katılım sağladı.

 

Eğitim, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu TURANLI açılış konuşmasıyla başlayıp, Siverek Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Sayın ALICI  söz almasıyla devam etti.

ALICI, bölgede Tarım Kredi Kooperatifin yapmış olduğu hizmetler ve ürünleri konusunda bilgi verdi. Bu yıl çiftçilerimizin girdi konusunda dikkat edip tasarruf edilmesi gerektiğini dile getirerek, GÜBRETAŞ fiyatların yüksek oluşu ham maddenin ithal edilmesi ve kaliteli

 ürün hedeflediklerinden dolayı gübre fiyatlarında artış görüldü diye konuştu.

 

GÜBRETAŞ Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünden Ürün Teknik Destek Uzmanı Sayın Adnan YURUM söz alarak, bölgemizde yetiştirilen ürünlere yönelik bitki besleme konusunda çiftçilerimize bilgi verdi. Yorum, çiftçilerimizin gübre kullanmadan önce mutlaka toprak analizi yaptırmaları gerektiğini ve yapılan analiz sonucunda çiftçilerimizin gübre kullanılması ürün verimine ve kalitesine ulaşılacağı, bu şekilde fazla gübre kullanımı engelleyip gübrede girdi maliyetini düşürecektir diye konuştu.

 

Eğitim sonunda söz alan Kahta Ziraat Odası Başkanı Sayın Fatin Rüştü Zorlu TURANLI, ‘’gübre fiyatlarında görülen artışın çiftçilerimizin tarımsal ürün ekimini olumsuz etkileyecektir. Hükümetimizin gübre, mazot, zirai ilaç ve yem fiyatlarında görülen artışlara yönelik bir önlem alması ve çiftçilerimizin girdi desteklerinin arttırılması konusunda çalışmalar yapacağına inanıyoruz.’’ dedi.