Kahta Ziraat Odası > Haberler > FIRTINA ve DON SERACILARI MAĞDUR ETTİ

FIRTINA ve DON SERACILARI MAĞDUR ETTİ

Bölgemizde fırtına ve don sera üreticilerimizi mağdur etti. Seralarda fırtına ve don büyük maddi zarara neden oldu

08.02.2020 tarihinde yaşanan fırtına sonucunda ilçemizde bulunan seralarda dikili bulunan 45 dekar domates, 2 dekar hıyar toplamda 47 dekar seralarda akşam saatlerinde başlayan saatteki hızı kimi zaman 50-70 km ulaşan aşırı rüzgar seraların örtülerini parçalamış dikili olan alanlarda aşırı soğuktan dolayı ürünlerin ve yeşil aksamları dondan etkilemiş olup, yaklaşık olarak 2,5 milyon TL ziyana sebep olmuştur.

Seracılarımızın çoğu bankalarda aldığı kredi ile girdilerini sağlamıştır. Fırtına ve dondan dolayı zarar gören seracılarımızın bankalarda almış olduğu kredilerin faizsiz 2 yıla ertelenmesi ve yırtılan naylon ve ürün mağduriyetin giderilmesi için sera naylonu ve fide yardımı yapılmalıdır.

Bölgemiz için önem arz eden sera işletme sahiplerinin mağduriyetleri giderilmesi  için devletimizin bir an önce  gereken desteklemelerin ve çalışmaların yapılması istiyoruz.