Kahta Ziraat Odası > Haberler > GÜBRETAŞ, ÇİFTÇİLERİMİZİ BESLEME KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ.

GÜBRETAŞ, ÇİFTÇİLERİMİZİ BESLEME KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ.

Kahta Ziraat Odasında GÜBRETAŞ çiftçilerimize yönelik dönemsel olarak kullanılması gereken gübreler hakkında bilgi verdi.

Eğitime  Tarım Kredi Şanlıurfa Bölge Müdür Yardımcıları Sayın Metin DOĞAN ve İdris AKKAYA,Şanlıurfa Bölge Denetleme Kurulu Üyesi Sayın Nevres PARLAK, Gübretaş Şanlıurfa Bölge Müdürü Sayın Abidin ACAR, Bereket Sigorta Bölge Personeli Sayın Koray KÖKLÜ, Kahta Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Sayın Fatih ÇELİK, Kahta Badem İşletme Tesisi Müdürü Sayın Ömer Faruk ÖZBEK, Kahta Badem Birliği Başkanı Sayın Mehmet Sena YILDIRIM, Kahta Ziraat Odası Başkanı Sayın Fatin Rüştü Zorlu TURANLI ve değerli çiftçilerimiz katılım sağladılar.

Açılış konuşmasını Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu TURANLI yaparak, Turanlı eğitim öncesi Ülkemizi derinden sarsan Elazığ Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için katılım sağlayan emekli imam dua ettirilerek eğitimi başlattı.

Gübretaş Şanlıurfa Bölge Müdürü Sayın Abidin ACAR söz alarak çiftçilerimizin yetiştirmiş olduğu ürünlere yönelik kullanılması gereken taban ve üst gübreler hakkında bilgi verdi.  Acar, bitkilerde insanlar gibi canlı olup, bitkilerinde gelişim evreleri göz önünde bulundurarak bitkiyi doğru zamanda doğru tespitte doğru ürün kullanılması gerektiğini, özellikle bitki beslemesi yapılmadan önce mutlaka toprak analizin yapılması gerektiğini, analiz sonucunda ürüne verilmesi gereken ürün ve miktar verilmelidir. Dedi.

Şanlıurfa Tarım Kredi Kooperatif Müdür Yardımcısı Metin DOĞAN , TKK tarafından çiftçiler verilen  kredi ve vadeli satışlar konusunda çiftçilere bilgi verdi. Doğan, amacımız çiftçilerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve beraber Türk Tarımını en iyi bir şekilde sürdürebilirliğini  sağlamaktır.dedi.

Bereket Sigorta Bölge Personeli  Sayın Koray KÖKLÜ bölgemiz ağırlıklı olarak bahçecilik tarla tarımı  yaygın olduğundan dolayı çiftçilerimize  Tarsim ücreti  başvuru süresi tarihleri konusunda bilgi verdi, Köklü Tarsim yaptığınız taktirde hem ürününüzü güvene alırsınız hem de devletin vermiş olduğu  Tarsim Sigortasının ücretin yarısını karşıladığını dile getirdi.

Kahta Ziraat Odası olarak, çiftçilerimiz adına bu eğitimde emeği geçen Gübretaş ve Tarım Kredi Kooperatif çalışanlarına vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Tarım konusunda çiftçilerimize yönelik bu tür faaliyetler devam edilecektir. Tüm Çiftçilerimize Hayırlı ve Bereketli Bir Yıl Diliyoruz.