Kahta Ziraat Odası > Haberler > TARSİM HAKKINDA ÇİFTÇİLERİMİZ BİLGİLENDİRİLDİ

TARSİM HAKKINDA ÇİFTÇİLERİMİZ BİLGİLENDİRİLDİ

Kahta ziraat odası çok amaçlı eğitim salonunda devlet destekli tarım sigortaları 2020 yılı yenilikleri ve işleyişi hakkında Kahta üreticileri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Sayın Adil ALAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sayın Mustafa TERZİ,  Kahta Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sayın Fahri CAN ve personelleri, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fatin Rüştü Zorlu TURANLI, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Sayın Serdal DOĞAN, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Personeli Kıdemli Uzman Sayın Muharrem ÜNAL, Kahta Ziraat Bankası Müdürü Sayın Ahmet KILINÇ, Kahta Badem Birliği Başkanı Sayın M. Sena YILDIRIM ve değerli çiftçilerimiz katılım sağladılar.

Açılış konuşmasını Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü TURANLI yaptı. Turanlı; bölge çiftçimiz için önem arz eden TARSİM siz değerli çiftçilerimizin bu konuda gereken bilgiyi alıp ona göre poliçenizi yaptırmanızı istiyoruz. dedi.

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Sayın Adil ALAN,  katılımcılara Adıyaman ili genelinde TARSİM yapan çiftçi sayısı toplam tutar ve çiftçiye ödenen TARSİM Sigorta tazminatları hakkında bilgi verdi.

TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Kıdemli Uzman Sayın Muharrem ÜNAL, söz alarak üreticilerimize poliçe oluşturması süresince dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda üreticilerin sormuş olduğu sorular yetkililer tarafından cevaplandı.

Turanlı,  toplantı sonunda katılımcılara teşekkür etti. Doğal afetler beklenmedik bir an olur. Bu düşünce doğrultusunda çiftçilerimizin emekleri doğal afet karşısında boşa gitmemesi için önlem alacağı tek işlem TARSİM yapmalarıdır. Çiftçilerimizin tarım konusunda ihtiyaç duyduğu konular hakkında bilgilendirme toplantıların devam edilecektri. Üreticilerimize bereketli bir yıl diliyoruz.