Kahta Ziraat Odası > Haberler > BADEM İÇ KURDU MÜCADELESİ ANLATILDI

BADEM İÇ KURDU MÜCADELESİ ANLATILDI

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı, Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütmüş olduğu ''Diyar-ı Badem Adıyaman'dan Gelen Güven'' projesi doğrultusunda Kahta Ziraat Odası Eğitim Salonunda badem üreticilerimize badem iç kurdu ile mücadele konulu eğitim verildi.

Eğitime Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personelleri Öznur Yılmaz ÇAĞLAR, Ela TOHUMCU. Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu TURANLI. Kahta Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mehmet Sena YILDIRIM, GAP-TEYAP Adıyaman Koordinatörü Faruk ALAN ve değerli badem üreticileri katılım sağladı.

Eğitimde Badem yetiştiricilerine, Badem alanların ana zararlısı Badem iç kurdu hakkında bilgi verildi.

Toplantı sonunda Kahta Ziraat Odası Başkanlığı tarafından katılımcılara ilaçlama zamanını doğru tespit etmeleri için Badem iç kurdu kafesleri dağıtıldı.