Kahta Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kahta Ziraat Odası > Haberler > ÇİFTÇİLERE HASTALIK VE ZARARLI KONULU EĞİTİM VERİLDİ

ÇİFTÇİLERE HASTALIK VE ZARARLI KONULU EĞİTİM VERİLDİ

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı bu mevsimde çiftçilerimizin karşılaşacağı hastalıklar ve zararlılar anlatıldı.

 

Kahta ziraat odası başkanlığı BASF bölge yetkililerle görüşüp çiftçilerimizin karşılaşacağı hastalık ve zararlılara karşı alınacak önlemlerle ilgili toplantı düzenledi.

 Yapılan toplantıya Kahta Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden Dilek İNAN Hanım, Basf güneydoğu teknik destek uzmanı Emin BAYRAM, Basf satış yöneticisi Şerif ESİN, ilçemizde görev yapan tarım danışmanları, ilaç bayileri ve değerli çiftçilerimiz katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Kahta Ziraat Odası Başkanı Sayın Fatin Rüştü Zorlu TURANLI ‘’ bu yıl yağışların artışından dolayı çiftçilerimizin ekmiş olduğu ürünlerde görülebilecek hastalıklar ve bu hastalıklarla nasıl mücadele edileceği konusunda çiftçilerimize bilgi verilme ihtiyacı duyduk. Bu ihtiyacımızın BASF bölge yetkilileri ile ortaklaşa hareket ederek çiftçilerimize  hububatta ve nohutta hastalık ve zararlılar konulu eğitim düzenleyerek çiftçilerimiz ürünlerinde kaliteli ve yüksek verim almalarını hedefliyoruz.’’ dedi.

 Basf güneydoğu teknik destek uzmanı Z. Müh. Emin BAYRAM söz alarak, arpa ve buğdayda kök hastalıkları, yaprak hastalıkları ve nohutta Antraknoz hastalığı hakkında bilgi verip, çiftçilerimizin arazilerini kontrol edecekleri zaman bu verilen bilgiler göz önünde bulundurup, hastalığı tespit edebilecekler.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Sayın Fatin Rüştü TURANLI; çiftçilerimizin üretim safhasında tarım danışmanlarımızla beraber her zaman çiftçilerimizin yanında olduklarını, ihtiyaç duyulan konularda bu tür eğitimlerin devam edilecektir. Turanlı, eğitime katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, çiftçilerimize bereketli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.