Kahta Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kahta Ziraat Odası > Haberler > KAHTA ZİRAAT ODASINDA ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

KAHTA ZİRAAT ODASINDA ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Adıyaman’ın Kâhta İlçesi Ziraat Odası Ziraat Odası Başkanlığı çiftçi eğitim programlarına devam ediyor.Kâhta İlçesi Ziraat Odası Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik buğday, arpa, nohut badem ve ceviz bitki besleme ve gübreleme ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Kâhta Ziraat Odası çok amaçlı toplantı salonunda düzenlen bilgilendirme toplantısına Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakülte dekanı Prof. Dr. Zeynel Tümsavaş, Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakülte Kurulu Üyesi Dr.Nevzat Birişik, Dr. Şaban Karaat, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Uzmanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Zengin, çiftçiler ve Adıyaman Üniversitesi öğrencileri katılım sağladılar.

 

Toplantıda çiftçilere kuru ve sulu şartlarda yetiştiriciliğini yaptığı hububat nohut ceviz ve badem ürünlerinde bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin değerleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Zengin,yetiştirilen ürünlerin gelişim evreleri, toprak yapısı ve iklim şartları göz önünde bulundurularak gübrelemenin yapılması gerektiğini dile getirdi.

her bitkinin gelişim evrelerinde ihtiyaç duyduğu gübre miktarı bulunduğuna dikkat çeken Zengin, çiftçilerin dengeli bir besleme ve gübreleme yapabilmesi için öncelikle toprak analizi yaptırması, çıkacak analiz sonuçlarının yetkililerce değerlendirilip, ona göre toprakta eksik bulunan ve bitkilerin ihtiyaç duyduğu makro, mikro elementlerin belirlenmesi ile toprağa gerekli maddelerin takviyesi bitki gelişimi için yapılacak yol haritası çizilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Kâhta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ise çiftçilerin kaliteli ve yüksek verim alabilmeleri için düzenli bir bitki besleme ve gübrelemenin şart olduğu, yapılan bilgi toplantısı sonucunda çiftçilerimizin almış olduğu bilgiler doğrultusunda hangi gübrenin ne zaman ne kadar atılması gerektiği konusunda daha dikkat edeceklerini,  fazla gübre kullanımı yüksek gelir elde etmek anlamına gelmeyeceğini, çiftçilerin düzenli ve bilinçli gübreleme ile ürününde, istenilen kalite ve yüksek verim hedefine ulaşacağını belirterek çiftçilere bereketli bir yıl diledi.