Kahta Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kahta Ziraat Odası > Haberler > KAHTA İLÇESİNDE ÖNÜNE GEÇİLMEYEN ANIZ YANGINI

KAHTA İLÇESİNDE ÖNÜNE GEÇİLMEYEN ANIZ YANGINI

Kahta Ilçemizde çıkan yangınında binlerce dönüm orman ve ağaçlık alan kül olurken, yangının köylerin içlerine sıçraması korkulu anlar yaşattı.

Kahta  Ilçemizde   çıkan    yangınında  binlerce  dönüm  orman ve  ağaçlık alan kül olurken, yangının  köylerin içlerine  sıçraması korkulu  anlar  yaşattı.

 

Alınan  bilgiye  göre; Kahta  ilçesine  bağlı Habipler  Köyü  civarında  kimler  tarafından ve nasıl  yakıldığı  bilinmeyen yangın  kısa  sürede  Zeytin Köyü, Çıralık Köyü ve  Küçük  Sanayi Sitesi  civarına kadar yayılarak  binlerce  dönümlük alanı etkisi  altına  aldı.Kahta   itfaiyesi yangına müdahalede  yetersiz  kalınca Adıyaman Belediyesi İtfaiye  ekipleri, AFAD , Doğa  Kuruma  Müdürlüğü, Orman Şefliği, Jandarma ve çok sayıda  vatandaş  yangını  söndürmek için mücadele  etti.Yangın Habipler  köyünün içine  kadar  gelince  köylüler  ellerinde  su bidonları, kazma  ve küreklerle  söndürmeye çalıştı.

 

Saatlerce  yapılan mücadele  sonunda  yangın  kısmen kontrol  altına  alındıysa da  binlerce  dönümlük   ağaçlık alanların  kül olmasının  önüne  geçilmedi.zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun.